1.Decembar 2015

Kampanja obeležavanja svetskog dana borbe protiv side UG „Stav +“ je počela 30.11.2015.godine održavanjem predavanja na temu Hiv/Side i smanjenja stigme i diskriminacije prema osobama koje žive sa Hiv/Sidom u okružnom zatvoru Subotica gde su pritvorena lica dobila osnovne informacije o HIV/SIDI, životu i potrebi podrške ljudima koji žive sa Hiv/Sidom a sve u cilju pripreme pritvorenika za dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje u mobilnoj jedinici UG „Prevent“ iz Novog Sada.

1.decembarska kampanja je započela testiranjem pritvorenih lica u okružnom zatvoru u Subotici gde su savetnici udruženja „Prevent“ od 10-14 sati sprovela testiranje u mobilnoj jedinici kojom prilikom je testirano 19 osoba.

Ulična kampanja u Subotici je počela u 14h gde su aktivisti zavoda za javno zdravlje Subotica, UG „Prevent“ i UG „Stav +“ delili promotivni materijal i kondome dok je u mobilnoj jedinici vršeno testiranje zaiteresovanih građana. Akcija je trajala do 17 časova i tom prilikom je testirano 23 osobe dok su osnovne informacije o Hiv/Sidi pružane mnogobrojnim zaiteresovanm građanima.